Työtön työnhakija saa opiskella omalla ilmoituksella menettämättä työttömyysetuutta, jos opinnot ovat korkeintaan 6 kuukautta kestäviä ja ne eivät johda tutkintoon. Näin tulee tapahtumaan vuoden 2018 alusta lukien, mikäli eduskunta hyväksyy uuden lain.

Tähän uudistuneeseen tilanteeseen on tarjolla innovatiivinen koulutuskokonaisuus Peräpohjolan Opistolla, Torniossa. Koulutus järjestetään yhteistyössä Sijaishaltija Oy:n kanssa, kertoo Peräpohjolan Opiston rehtori Tatja Karvonen.

Koulutuksessa opiskelija pääsee päivittämään työelämätaitojaan, ottaa haltuun sosiaalisen median tärkeimmät ja käytetyimmät työkalut, joita nykyaikana jokainen tarvitsee työssään. Koulutuksen aikana opiskelija luo myös uusia verkostoja työelämään sekä pääsee tutustumaan vähintään kolmeen uuteen työpaikkaan, oman kiinnostuksen mukaan, kuvailee Tatja Karvonen.

Olemme tunnistaneet jo pitkään, että työttömissä on paljon sellaisia henkilöitä, joilla omaa halua ja tarvetta päivittää työelämätaitoja. Työttömien taloudellinen tilanne on usein sellainen, ettei se ole mahdollistanut opintososiaalisille eduilla opiskelua. Uudistuneessa tilanteessa työttömän taloudellinen tilanne ei heikkene. Sen vuoksi Peräpohjolan Opisto ja Sijaishaltija haluavat tarjota tätä koulutus mahdollisuutta, toteaa Sijaishaltija Oy:n toimitusjohtaja Heidi Alariesto.

Koulutukseen toivotaan myös sellaisia hakijoita, jotka ovat olleet pitkään kotona lasten kanssa ja ovat pohtineet työelämään siirtymistä. Tiedämme useita ystäviä, jotka ovat samassa tilanteessa. He ovat miettineet, että miten uskaltaisi siirtyä edes työnhakijaksi, kun työelämä on jo niin muuttunut ja omat työelämätaidot sekä yhteydet ovat ruosteessa, kertovat Tatja Karvonen ja Heidi Alariesto.

Sekä Peräpohjolan Opistolla että Sijaishaltija Oy:llä on osaamista ja näyttöä siitä, millä tavalla opiskelijoita koulutetaan ja ohjataan niin, että työelämään siirtyminen on sujuvaa. “Työelämä on muuttunut, tulevaisuuden työpaikat ovat pienissä yrityksissä ja sitä mukaa myös rekrytointi on muuttunut. Harjoittelujen kautta pyritään saamaan jalkaa eri yritysten oven väliin ja löytämään siten se oma työpaikka” kertoo Heidi Alariesto koulutuksen ideasta.

Eteenpäin & ylöspäin – vauhdilla työelämään- koulutus alkaa 15.1.2018 Torniossa Peräpohjolan Opistolla ja kestää 24.5.2018 asti. Opinnot ovat monimuoto-opintoja, jossa on lähipäiviä, etäopetusta sekä työelämään tutustumisjaksoja. Koulutukseen voi osallistua myös muualta kuin Meri-Lapista. Opiskelijalle koulutus maksaa 100€/kuukaudessa, joka sisältää lähipäivinä lounaan. Opiskelija voi hakea myös koulutusmaksuun opintoseteliavustusta.

Koulutukseen hakeudutaan: http://www.ppopisto.fi/eteenpain/

Työtön pääsee vuoden alussa helpommin koulun penkille