Haluamme työllistää nuoria ja opettaa heidät työelämään. Visiomme on poistaa nuorisotyöttömyys. Näemme, että opettamalla ja kasvattamalla nuoret työntekoon siihen pystytään. Nuorille erinomaisen hyviä työtehtäviä ovat kokemuksemme mukaan siivoushommat, lastenhoito, pihatyöt, ravintola-alan avustavat tehtävät sekä erilaiset tapahtuma-avustajan tehtävät. Sijaishaltijalla on ollut siivoustoimintaa jo parin vuoden ajan. Se on perustunut reippaisiin luottotyöntekijöihin. Meiltä on pyydetty ja me ollaan tarjottu siivousta. Siivouskohteemme ovat mm. toimistosiivousta. Siivouksella, pystymme jatkamaan toimintaamme kalenterivuoden ympäri, eikä liiketoimintamme olisi liikaa pelkkien kesäduunien varassa. Toivon mukaan, tulemme myös tarjoamaan tulevaisuudessa lastenhoitopalveluita – tunnemmehan tekijät jo kesäduunien kautta.

Josefiina Tuovinen on ollut meillä jo lähes 1,5 vuoden ajan siivoamassa AuroraDS:n tilavaa toimistotilaa. Lukiolaisen koulunkäyntiä siivoustyö ei ole häiriintynyt lainkaan. Siivoustyö on  vienyt 4 tuntia viikossa – eli reilu pari tuntia tiistaina tai keskiviikkona ja viikonloppuna toinen käynti. Josefiina on nauttinut niin vastuusta kuin vapaudesta työnsä suhteen ”Ville on joustanut tosi hyvin, jos on ollut kouluhommia” kehuu Josefiina asiakastaan.  Ville Mattila taas on tykännyt siitä, ettei siivoaja ole vaihtunut. ”Jälki on ollut hyvää ja kaikki on sujunut moitteettomasti. Meistä on mukava tarjota nimenomaan nuorelle osa-aikainen työpaikka”. ”Josefiina on huolehtinut myös meidän kahvitarvikkeista. Ja siinä varsinkin on näkynyt se, että henkilö ei ole vaihtunut; on riittänyt että kuvion on kerran selittänyt, ja sen jälkeen kahvikaapissa on aina ollut sitä mitä tarvitaan” kehuu Ville yhteistyötä Josefiinan ja Sijaishaltijan kanssa.

Ongelmia on kohdattu silloin, kun nuorelta on puuttunut ohjaus tai tuki. Olemme epäonnistuneet mm. tapauksessa, joissa meiltä otetiin nuoria siivoamaan, mutta ohjauksen osalta nuoret jätettiin oman onnensa nojaan. Siksi olemme palkanneet siivoustyönohjaajaksi Pirjo Åströmin, joka pitää huolta niin nuorista, laaduista kuin siivousvälineistä. Kun nuorella ja asiakkaalla on ammattilainen tukenaan, uskomme, että palvelumme laatu tulee olemaan erittäin hyvä.

Mielestämme siivoustyö on opiskelijalle loistava lisätienesti. Josefiina on tienannut yli 1000 € omaa rahaa tänä aikana, mikä on lukiolaiselle loistava oma tili. Toivomme, että saamme useita reippaita tekijöitä siivoustöihin jatkossakin.

Kysy lisää Sijaishaltijan siivouspalveluista Pirjolta puh. 050 350 3009 tai sähköpostilla pirjo.astrom@sijaishaltija.fi

Sijaishaltijan ja AuroraDS:n luottosiivooja Josefiina Tuovinen
Sijaishaltijan ja AuroraDS:n luottosiivooja Josefiina Tuovinen
Miksi Sijaishaltija siivoaa?